Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή

Προχθές οι απεργοί- Εχθές οι διαδηλωτές-Σήμερα οι μαθητές

Τις τελευταίες εβδομάδες ο "Κος" Δένδιας και οι υπάλληλοί του, έχουν δείξει ξεκάθαρα το πραγματικό πρόσωπο της "προστασίας" που θέλουν να πουλήσουν, στον αγωνιζόμενο λαό που μάχεται για την αξιοπρέπειά του, τη ζωή του, το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών του, ενάντια στην εξαθλίωση που του επιβάλλουν οι πολιτικές του μνημονίου (αναφερόμαστε στις τελευταίες εβδομάδες χάριν της μικρής έκτασης που θέλουμε να διατηρήσει αυτό το κάλεσμα).

Δε διστάζουν να επιτεθούν απρόκλητα σε απεργούς, σε διαδηλωτές (πρόσφατο παράδειγμα η επίθεση που έγινε την ημέρα της γενικής απεργίας 26/9, σε προσυγκεντρώσεις σε Ζωγράφου, Παγκράτι και Δάφνη, με αρκετές προσαγωγές, συλλήψεις και άγριο ξύλο ακόμα και μαθητών) και σε μαθητές (όπως έγινε την Τρίτη 2/10 στο 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού).

Συγκεκριμένα την Τρίτη 2/10 και ενώ το 1ο Λύκειο Χολαργού τελούσε υπό κατάληψη από την προηγούμενη μέρα, ειδοποιήθηκε η αστυνομία (από διδάσκοντα του Λυκείου) με σκοπό να λήξει η κατάληψη. Το αποτέλεσμα ήταν οι ένστολοι (και μη) αστυνομικοί να εισβάλλουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, πηδώντας κάγκελα, να βρίσουν (τους λιγοστούς καθηγητές που αντέδρασαν στην αστυνομική βία) και να τραυματίσουν μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου.

Η κυρίαρχη πολιτική επιλογή γίνεται συνεχώς πιο αισθητή και ξεκάθαρη: Καταστολή, εν τη γενέσει, οποιασδήποτε μορφής αγώνα, οποιασδήποτε αμφισβήτησης και αντίστασης ενάντια στην εντατικοποίηση της φτώχειας -υλικής, διανοητικής, πολιτισμικής- που μας επιβάλλουν.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους μας δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι!
Η απάντηση που καλούμαστε να δώσουμε όλοι μας, πρέπει να είναι άμεση και ουσιαστική.

Για αυτό καλούμε μαθητές, γονείς, καθηγητές, λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικότητες και κάθε σκεπτόμενο άτομο, σε συγκέντρωση και πορεία (στο Α.Τ. Χολαργού), ενάντια στην κρατική καταστολή, την Παρασκευή 5/10 στις 18:00, στο εμπορικό κέντρο στην Περικλέους, στο Χολαργό.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: