Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6/10 ΣΤΙΣ 12:00


ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Οι κοινωνικές ομάδες (απεργοί, λαϊκές συνελεύσεις, μετανάστες, αυτό-οργανωμένοι χώροι, αντιφασίστες, εργάτες, μαθητές, αριστεροί, αντιεξουσιαστές, καταληψίες) που αντιστέκονται στη γενικευμένη καταλήστευση των ζωών μας, στον διαρκή και ανελέητο βιασμό των δικαιωμάτων μας (από την εσωτερική και εξωτερική τρόικα), δέχονται τις δολοφονικές επιθέσεις των ματατζήδων και των αφηνιασμένων μηχανοκίνητων λεγεώνων τους (ΔΙ.ΑΣ-ΔΕΛΤΑ), μαζί με τους φασίστες-φονιάδες της Χρυσής Αυγής.

Να αναφέρουμε ότι συγκεκριμένα τις
τελευταίες μέρες, η βία και η καταστολή από τους «προστάτες του πολίτη» (ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ και ΔΕΛΤΑ), έχει πάρει διαστάσεις εποχής χούντας: ξυλοδαρμοί, τραυματισμοί, συλλήψεις των εργατών του Σκαραμαγκά, σοβαροί τραυματισμοί αντιφασιστών από ξυλοδαρμούς σε μηχανοκίνητη πορεία στην Πλ. Αμερικής, αναίτια επέμβαση σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις εξαθλιωμένων μεταναστών στα πλαίσια του Ξένιου Δία, εισβολή των δυνάμεων καταστολής σε σχολικούς χώρους με επακόλουθο τραυματισμούς μαθητών και ο κατάλογος μακρύς...

Αποκορύφωμα η τελευταία γενική απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου, στην οποία ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ανοιχτή απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας, καλεσμένη από την «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου» και τον «Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου». Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι κατέβηκαν στο δρόμο με σκοπό να πορευτούν προς την κεντρική απεργιακή πορεία. Αποτέλεσμα, να κυνηγηθεί ο συγκεντρωμένος κόσμος στα γύρω στενά, πολλοί να χτυπηθούν και πάνω από 20 άτομα να προσαχθούν στην ασφάλεια, εκ των οποίων 12 συλλαμβάνονται, ανάμεσα τους και μαθητές από σχολεία της περιοχής. Παρόμοιο σκηνικό έλαβε χώρα σε αντίστοιχες απεργιακές προσυγκεντρώσεις στο Παγκράτι και στη Δάφνη που ήταν καλεσμένες από τις τοπικές Λαϊκές Συνελεύσεις. Το όργιο της καταστολής συνεχίστηκε και στο κέντρο με δεκάδες ξυλοδαρμούς, δακρυγόνα, προσαγωγές και συλλήψεις.

Το ίδιο απόγευμα και χωρίς καμία απολύτως αφορμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κύκλωσαν τον συγκεντρωμένο κόσμο που είχε μαζευτεί στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου, για να διαμαρτυρηθεί για τα πρωινά γεγονότα. Τελικά όμως οι αστυνομικοί αποχώρησαν μην καταφέρνοντας να φοβίσουν κανέναν και εν συνεχεία ακολούθησε μαζική πορεία στους δρόμους του Ζωγράφου.

Το σκηνικό αστυνομικής βαρβαρότητας που στήθηκε την Τετάρτη σε γειτονιές της Αθήνας είναι ένα σαφές μήνυμα τρομοκράτησης των αυτό-οργανωμένων εγχειρημάτων και των αγωνιζόμενων ανθρώπων, που αφενός αντιστέκονται στον τυφώνα των μέτρων των τελευταίων ετών, και αφετέρου δημιουργούν στις γειτονιές τους δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.
Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν τρομοκρατούν κανέναν μας.

Αντιθέτως μας πεισμώνουν και μας συσπειρώνουν στον δρόμο της
αλληλεγγύης, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 12:00

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου


Δεν υπάρχουν σχόλια: