Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κατάληψη 1ου Γενικού Λυκείου Χολαργού


Αιτήματα:

1. Να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος διδασκαλίας στο μάθημα των αγγλικών και
να επιστραφούν τα χρήματα των μαθητών. Βρισκόμαστε σε δημόσιο σχολείο και το κράτος οφείλει να μας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

2. Οι καθηγητές καταχράζονται την εξουσία που τους δίνεται ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια,
μην αφήνοντας περιθώρια στους μαθητές να συζητήσουν και να αντιδράσουν στην κατάσταση.

3. Οι καθηγητές χαρακτηρίζουν και κρίνουν τους μαθητές δημόσια ενώ το αντίστοιχο δε συμβαίνει από την πλευρά των μαθητών στα πλαίσια της διδασκαλίας.

4. Οι μαθητές της τρίτης λυκείου θα έπρεπε να έχουν τους ικανότερους καθηγητές στις κατευθύνσεις τους, γιατί ειδικά στις μέρες μας πολλά παιδία δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστηριακή εκπαίδευση όπως απαιτεί έμμεσα το σύστημα.

5. Στις 2 Οκτωβρίου 2012 το σχολείο βρισκόταν υπό κατάληψη. Ένας καθηγητής κάλεσε την αστυνομία με σκοπό τη λήξη της κατάληψης. Τελικά όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα τη βίαιη είσοδο των ένστολων αστυνομικών στο χώρο του σχολείου, όπως επίσης και τον τραυματισμό μαθητών και μαθητριών του λυκείου μας. Και σας ρωτάμε λοιπον: Έχετε συναίσθηση του τι κάνατε; Θα κάνατε το ίδιο αν τα δικά σας παιδία ήταν μέσα στο σχολείο; Τέτοιες συμπεριφορές δεν οδηγούν σε λύση των προβλημάτων αλλά το επιδεινώνουν.Ζητάμε οι καθηγητές να δρουν έχοντας σκεφτεί τις πιθανές καταλήξεις και όχι να ενεργούν λανθασμένα εν βρασμό ψυχής. Ζητάμε οι καθηγητές να είναι δίπλα μας και όχι απέναντι μας.


Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Χολαργού

Δεν υπάρχουν σχόλια: