Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πρακτικά ΑΛΣΧΠ 10/12/11

· Ενημέρωση νέων επισκεπτών συνέλευσης σχετικά με τις δράσεις της ΑΛΣΧΠ, με το χαράτσι της ΔΕΗ και τη στέγασή της.

· Τράπεζα χρόνου: Ενημέρωση αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της (υπάρχει και σχετικό κείμενο που εστάλη στα μέλη της ΛΣ) και έκκληση για δηλώσεις συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Κατάρτιση λίστας ανέργων συνέλευσης, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στους τελευταίους.

· Τέθηκε η πρόταση για διανομή φυλλαδίων στην εκδήλωση-συγκέντρωση του ΚΚΕ την Κυριακή 11/12 στο δημαρχείο του Χολαργού και τη Δευτέρα σε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ. Οι απόψεις διίστανται:

1) Όσοι είναι υπέρ θεωρούν ότι με αυτήν την κίνηση δεν τίθεται ζήτημα απειλής των παραπάνω κομμάτων, αφού υπάρχουν ορισμένες κοινές επιδιώξεις και η Λ.Σ έχει άλλου είδους χαρακτήρα. Αντιθέτως θα ενημερωθούν περισσότεροι για την ύπαρξη της συνέλευσης.

2) Όσοι είναι αντίθετοι πιστεύουν ότι σε τέτοιου είδους κομματικές-προεκλογικές εκδηλώσεις δεν έχει θέση η ΛΣ γενικότερα, και εκτός αυτού πρόκειται για άκαιρη παρέμβαση με την έννοια ότι δε θα γίνει συγκεκριμένη τοποθέτηση από μέλος/η της συνέλευσης στα εκεί θέματα προς συζήτηση.

3) Υπήρξε τρίτη άποψη που επιχείρησε συγκερασμό των δυο παραπάνω, τονίζοντας
ότι το αποτέλεσμα από μια τέτοια κίνηση εξαρτάται από τη φύση της παρέμβασης. Γι΄αυτό απαιτείται περαιτέρω προετοιμασία και συζήτηση.

4) Άλλη τοποθέτηση που έλαβε χώρα ήταν ότι ενώ το ΚΚΕ είναι κλειστός σχηματισμός, το ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει άλλες συλλογικότητες και θα ήταν καλό να γίνει άνοιγμα της Λ.Σ γενικώς, γιατί χρειάζεται μαζικότητα και η λογική του απομονωτισμού και της απόρριψης δεν την ωφελεί.
Επίσης ειπώθηκε ότι το ΣΥΡΙΖΑ είναι ενεργό κομμάτι της συνέλευσης εξ αρχής χωρίς καμία διάθεση για καπέλωμα, και δεν μπορούμε να μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ σαν να είναι απέναντι .

Απόφαση: Λόγω έλλειψης προετοιμασίας δε θα γίνει συγκεκριμένη κίνηση, αλλά οποιοδήποτε μέλος επιθυμεί είναι ελεύθερο να παρέμβει σε οποιαδήποτε από τις δυο εκδηλώσεις ως άτομο και όχι ως εκπρόσωπος της ΛΣ.



· Προώθηση ζητήματος αίθουσας του δήμου για στέγαση ΛΣ. Προτάθηκαν:

1) Συνάντηση με το δήμαρχο τη Δευτέρα 12/12, με στόχο την άσκηση πίεσης για ταχύτερη τακτοποίηση του θέματος.

2) Δυναμική διεκδίκηση αίθουσας από τη ΛΣ ανεξαρτήτως δημάρχου ή δημοτικού συμβουλίου και απαίτηση για παραχώρηση αυτής. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε παρόμοια κίνηση στο Ηράκλειο της Κρήτης.

3) Να παρευρεθεί σύσσωμη η ΛΣ στις 19 ή 20/12 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η τελευταία πρόταση.

· Κείμενο της Γωγώς για την ταυτότητα της ΛΣ που περιέχει μια σύντομη περιγραφή της (έχει σταλεί στα μέλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο): Θεωρήθηκε ελλιπές, οπότε θα γίνουν προτάσεις για συμπληρώσεις από τα άλλα μέλη.



Προτάσεις- θέματα προς συζήτηση επόμενων συνελεύσεων:

1) Να φτιαχτεί αφίσα της ΛΣ για προβολή της ταυτότητά της και του παζαριού, καθώς και μικρά αυτοκόλητα, πράγμα που ανέλαβε ο Γιάννης.

2) Επιπλέον αφίσες για το χαράτσι της ΔΕΗ.

3) Αλλαγή μέρας και τοποθεσίας του παζαριού εν όψει των Χριστουγέννων και για γνωστοποίησή του σε άλλες περιοχές του Χολαργού.

4) Βαγγέλης No 2: Έκκληση για υποβολή προτάσεων την επόμενη Τετάρτη, τόσο για συγκεκριμένα σπίτια όσο και για την περίπτωση ενοικίου και οργάνωση της διαδικασίας.



5) Κατάργηση της 1 ημέρας της συνέλευσης



6) Φυλακές Θήβας: να καθοριστεί η ημερομηνία της επίσκεψης.



ΥΓ1: Καλούνται τα μέλη της ΛΣ ενόψει των γιορτών να συγκεντρώσουν ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά του Κώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: