Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

2η Ανoιχτή συζήτηση σχετικά με τo ζήτημα επέκτασης του καφέ στo πάρκo και των δημόσιων χώρων τoυ Χoλαργoύ

Θέλουμε οι δημόσιοι χώροι να είναι ελεύθεροι και προσβάσιμοι σε όλους και όχι αντικείμενο εκμετάλλευσης ιδιωτών που έχουν στόχο το κέρδος.

ΠΕΜΠΤΗ 19/6 ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤO ΑΛΣΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤO ΔΗΜΑΡΧΕΙO ΧOΛΑΡΓOΥ)Τί συμβαίνει με το πάρκο;
• Τί γνωμοδότησε το ΥΠΕΧΩΔΕ;
• Τί αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για το πάρκο του Χολαργού;
Η δημοτική αρχή Χολαργού-Παπάγου (Αρ. Πρωτ.41386/25-11-2013) στη συνεδρίαση (30-1-2014) έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την «ανάπλαση» του πάρκου. Δρομολογείται τσιμεντοποίηση μέσω της επέκτασης του αναψυκτηρίου σε 200 τετρ.μέτρα και μέγιστο ύψος 4,5 μέτρα.
• Τί έκανε ο εργολάβος στο πάρκο μέρα μεσημέρι;
Στις αρχές του Απρίλη 2014 εργολάβος μαζί με το συνεργείο του κατέβαζε οικοδομικά υλικά μέσα στο πάρκο. Κάτοικος της περιοχής ζήτησε την οικοδομική άδεια και κάλεσε την αστυνομία όταν δεν πήρε καμία απάντηση. Στη θέα της αστυνομίας το συνεργείο τα μάζεψε και έφυγε αφού δεν είχε καμία άδεια να επιδείξει.
Στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης τα πάντα τείνουν να ιδιωτικοποιηθούν από την παιδεία και την υγεία μέχρι τα πάρκα και τους αιγιαλούς .
Θέλουμε οι δημόσιοι χώροι να είναι ελεύθεροι και προσβάσιμοι σε όλους και όχι αντικείμενο εκμετάλλευσης ιδιωτών που έχουν στόχο το αυξανόμενο κέρδος.
Η επέκταση του δημοτικού καφέ στο πάρκο σημαίνει μείωση του δημόσιου χώρου, μείωση του πράσινου, μείωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων του Χολαργού.
Θέλουμε εμείς οι κάτοικοι του Χολαργού να αποφασίζουμε για τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και τη γειτονιά μας.
Γι αυτό ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ σχετικά με το ζήτημα επέκτασης του καφέ στο πάρκο και των δημόσιων χώρων του Χολαργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: