Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Στα πλαίσια των αυτό-οργανωμένων μαθημάτων της Λαϊκής Συνέλευσης, που συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά, φέτος θα γίνουν και μαθήματα πληροφορικής.

Αρχικά σκεφτήκαμε να χωρίσουμε τα μαθήματα σε 2 ενότητες.
1) Μαθήματα σε κάποια εύκολη, αλλά και ταυτόχρονα σύγχρονη (ώστε να έχει και πρακτική αξία) γλώσσα προγραμματισμού. Αρχικά σκεφτόμαστε μεταξύ των Java & Python. Αλλά αν υπάρχει όρεξη για άλλη γλώσσα ευχαρίστως να το συζητήσουμε.
2) Μαθήματα για εργαλεία επεξεργασίας κειμένου και άλλα σχετικά (Word, Excel, Impress, ...). Αυτά θα γίνουν με το εργαλείο LibreOffice, που είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα και είναι πλέον το επίσημο εργαλείο σε αρκετές ποιο προηγμένες χώρες και κοινότητες για αυτού του είδους τη χρήση.
http://www.libreoffice.org/download
Αρχικά θα θέλαμε να ξέρουμε αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι μαθητές/μαθήτριες ανεξαρτήτου επιπέδου και ηλικίας.
Οπότε παρακαλώ όποιοι και όποιες ενδιαφέρεστε δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας e-mail στο mathimataalsxp@gmail.com και αναφέροντας οτι ενδιαφέρεστε για πληροφορική και αν έχετε και κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σας καλύτερα να το αναγράψετε και αυτό.

Αν υπάρχει διάθεση για άλλη ενότητα στη πληροφορική, παρακαλώ αναγράψτε το και αυτό, καθώς μπορεί και άλλοι/άλλες να ενδιαφέρονται.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε ενότητα θα κρίνει και την πραγματοποίηση ή όχι του μαθήματος για τη συγκεκριμένη ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: