Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ελεύθερα αυτό-οργανωμένα μαθήματα: Kύκλος Σεμιναρίων με θέμα το Κοινωνικό-Πολιτικό Θέατρο του βραζιλιάνου σκηνοθέτη και ακτιβιστή Augusto Boal



O κύκλος σεμιναρίων με θέμα το Κοινωνικο-Πολιτικό Θέατρο του βραζιλιάνου θεατρικού σκηνοθέτη και ακτιβιστή Augusto Boal θα ξεκινήσει την Κυριακή 3 Μαρτίου, 12.00-16.00 και θα διεξάγεται μια φορά το μήνα, στα πλαίσια των ελεύθερων αυτό-οργανωμένων μαθημάτων που πραγματοποιούνται στο Στέκι της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Χολαργού-Παπάγου, Αγ. Τριάδος 14 στον Χολαργό (απέναντι από την εκκλησία).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλες/όλους ανεξαρτήτως προηγούμενης ενασχόλησης ή εμπειρίας με το θέατρο. Εξάλλου, ο ίδιος ο Boal έλεγε «Ενώ κάποιοι κάνουν θέατρο, όλοι εμείς είμαστε το θέατρο.»

Στις συναντήσεις μας θα μελετήσουμε τις αρχές του Theatre of the Oppressed (Θέατρο των Καταπιεσμένων) του Augusto Boal και τις εφαρμογές του σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το βιωματικό μέρος των σεμιναρίων θα επικεντρωθεί σε παιχνίδια, ασκήσεις και τεχνικές του Image Theatre (Θέατρο Εικόνων), του Invisible Theatre (Αόρατο Θέατρο) και του Forum Theatre.

επικοινωνία: mathimataalsxp@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: