Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ

Το καλοκαίρι  του 2011 όταν η χώρα ένιωθε ήδη την ανάσα του μνημονίου και σε κλίμα έντονης κατακραυγής και αμφισβήτησης της κεντρικής πολιτικής σκηνής και του ντόπιου καπιταλιστικού κατεστημένου -μέσα από το κίνημα των πλατειών- δημιουργήθηκε η  Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού - Παπάγου, ξέχωρα από κομματικές και ιδεολογικές κατευθύνσεις.

Η δράση της από τότε μέχρι σήμερα έχει καταγραφεί τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με συμμετοχή σε πανεργατικές διαμαρτυρίες, πραγματοποίηση αντιφασιστικής πορείας σε Χολαργό και Παπάγου, αντί-συγκέντρωση σε ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη, κατάληψη του δημαρχείου Χολαργού το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο αγώνα και ενημέρωσης των κατοίκων της περιοχής μας για τη συμμετοχή στις κεντρικές κινητοποιήσεις της 12ης Φεβρουαρίου 2012, παρέμβαση στη ΔΕΗ ενάντια στα χαράτσια, συλλογικές συζητήσεις  και κουζίνες, μόνιμο ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι στο εμπορικό κέντρο Χολαργού κ.α.

Οι προσδοκίες της όμως δεν σταματούσαν εκεί,

αλλά ζητούσε ένα στεγασμένο χώρο ώστε να εκφράσει τις ανάγκες της. Έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο, στον οποίο οι συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά, σύμφωνα με τα προτάγματα της συλλογικότητάς μας, που είναι η αυτοοργάνωση, η αλληλεγγύη και η οριζόντια λήψη αποφάσεων μέσα από τις συνελεύσεις μας, μακριά από κάθε εμπορευματική και καταναλωτική ιδεολογία .

Οφείλουμε να αντισταθούμε στο δυσοίωνο παρόν και μέλλον που επιφυλάσσουν για εμάς, αλλά και για τον κάθε συνάνθρωπο που αντιστέκεται στην αλλοτρίωση του ατόμου, στην υπερκατανάλωση, στα ψεύτικα όνειρα και στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Οφείλουμε συλλογικά να χαράξουμε τις απαραίτητες βάσεις για να εντάξουμε πραγματικά την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση στις ζωές μας.
Οφείλουμε να δράσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Χώρος για να στεγάσουμε τις ανάγκες μας βρέθηκε (Αγ. Τριάδος 14, Χολαργός) και είναι έτοιμος να υποστηρίξει τις ιδέες, τις αναζητήσεις, αλλά και την εκπλήρωση των στόχων που η συνέλευση καθορίζει.

Στο χώρο λειτουργούν παράλληλα διάφορες ομάδες που διευρύνουν και συμπληρώνουν τις ανάγκες μας, όπως: ομάδα δανειστικής βιβλιοθήκης, μαθημάτων και αντιμαθημάτων, κοινωνικού-πολιτικού καφενείου, καλλιτεχνικών αναζητήσεων, προβολών, κ.α. Σκοπός των ομάδων είναι και ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μεταξύ των ατόμων σε συλλογικό επίπεδο, καθώς και της σχέσης μας με το πολιτικό.

Για όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να συμμετέχετε και να πλαισιώσετε με την παρουσία και τις ιδέες σας αυτό το εγχείρημα, γιατί στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το μέλλον που μας επιφυλάσσουν με αγώνα, αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη.


Χαριστικό παζάρι – Συλλογική κουζίνα
Προβολή:«Τα κορίτσια της βροχής», της Αλίντας Δημητρίου
με μαρτυρίες γυναικών πολιτικών κρατουμένων, στη χούντα
Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013, στις 17:00, Αγίας Τριάδος 14, Χολαργός

Η ανοιχτή συνέλευση γίνεται κάθε Τετάρτη στις 20:00 & κάθε Σάββατο στις 19:00, στο στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης (Αγίας Τριάδος 14, Χολαργός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: