Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Εξέγερση, όχι εξαθλίωση!



Είναι φανερό πια στον καθένα ότι το κεφάλαιο  επιτίθεται ξανά. Δημιουργία σύγχρονων στρατοπέδων εργασίας με την ονομασία "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες", περαιτέρω  μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση των δώρων και των κοινωνικών επιδομάτων, απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού από το Υπουργείο Οικονομίας... Το μέλλον δεν θα μπορούσε εύκολα να μοιάζει πιο ζοφερό. Και όλα αυτά για να "γλιτώσουμε" τη χρεωκοπία και να "σωθεί" το Ευρώ.
Ήδη η δημόσια υγεία είναι υπό πλήρη κατάρρευση. Χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, φάρμακα, με εφημερίες που υπολειτουργούν και ασθενείς να φέρνουν μόνοι τους τις γάζες. Οι φτωχοί, όσοι δεν μπορούν να επισκεφτούν κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο καταδικάζονται στην εξαθλίωση και στα γενόσημα.
Παράλληλα το κράτος οργανώνει ένα καθημερινό ρατσιστικό πογκρόμ κατά των μεταναστών (με ημερομηνία έναρξης την 4η Αυγούστου!) με τη χυδαία ονομασία "Ξένιος Δίας" (πέρα από την κλοπή της ζωής μας, ήρθε και η στιγμή της αλλοίωσης και της μεταστροφής της μυθολογίας, ξέροντας καλά πως ένας λαός χωρίς μύθους στο τέλος καταργείται). Μιλάμε για ένα πογκρόμ εναντίον όσων αυτή τη στιγμή περισσεύουν από την  αριθμητική των αφεντικών και τα νούμερα της τρόικας. Ας μην έχει κανείς αυταπάτη πως ο επόμενος στόχος των μαζικών συλλήψεων δεν θα είναι οι άνεργοι και οι πιο φτωχοί. Το κράτος δείχνει διαρκώς τα δόντια του, ξέροντας καλά πως ο μόνος τρόπος να εκβιάσει την κοινωνική ειρήνη και συναίνεση είναι η καταστολή. Τα ΜΑΤ, οι ομάδες ΔΕΛΤΑ, οι δημοσιογράφοι, οι εισαγγελείς και οι φυλακές. Ετοιμάζουν ξανά τις αύρες, συζητάνε για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, ρίχνουν πλαστικές σφαίρες (όπως στους κατοίκους της Χαλκιδικής που εναντιώνονται στα ορυχεία χρυσού), χτυπάνε τις καταλήψεις, με πιο πρόσφατη την εκκένωση της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης.
Επιπλέον έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα τάγματα εφόδου της "Χρυσής Αυγής" και τις οργανωμένες φασιστικές συμμορίες. Τους φίλους της αστυνομίας (πόσο επαναστατικό είναι ένα κόμμα που έχουν ψηφίσει οι μισοί μπάτσοι της Ελλάδας;), τους θρασύδειλους παρακρατικούς, την πέμπτη φάλαγγα του καπιταλισμού. Ένα κόμμα που συσπειρώνει τους πιο ακοινώνητους γύρω από την αντεπανάσταση, που χρησιμοποιεί σα διαφημιστικό τρικ τα "συσσίτια" και τα "κοινωνικά παντοπωλεία", για να προσδώσει ένα φιλολαϊκό προσωπείο στην αντιδραστική του πολιτική. Μια πολιτική που διαχωρίζει τους προλετάριους σε "ανώτερους" και "κατώτερους", που τους αποδυναμώνει και προκαλεί χαμόγελα χαράς στους πλούσιους. Μια πολιτική που  επιτίθεται ανοιχτά σε απεργούς, αγωνιστές, καταλήψεις. 
Δεν μένει άλλη επιλογή πια. Η αντίσταση αποδεικνύεται κάθε μέρα μονόδρομος. Αν δεν θέλουμε να ζήσουμε σα σκλάβοι, πρέπει να οργανωθούμε. Αν δεν θέλουμε να αλληλοσπαραχθούμε, θα πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στη λεηλασία της ζωής μας. Η μιζέρια και η γκρίνια δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα. Ούτε ο φόβος. Ούτε η ηττοπάθεια. Από σήμερα, όλοι στους δρόμους. Όλοι στον αγώνα. Αφού δε μας σεβάστηκαν, θα μας φοβηθούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: