Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Άμεση ανάγκη για τρόφιμα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων Λαυρίου

Από 21 Μαΐου 2012, οι εργαζόμενοι του κέντρου βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση επειδή δεν έχουν πληρωθεί εδώ και έξι μήνες, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η τροφοδοσία και η σίτιση των προσφύγων. Δημιουργείται πλέον άμεσος κίνδυνος για την επιβίωση τους, αλλά ιδιαίτερα για την επιβίωση των πάνω από 80 μικρών παιδιών και βρεφών που ζουν στο κέντρο με τις οικογένειές τους. Κάθε λειτουργία του κέντρου (υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και ιατρικής φροντίδας) έχει ανασταλεί.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για:
Γάλα, παιδικές κρέμες, αλεύρι, σπορέλαιο και ελαιόλαδο, ψωμί, αλάτι και γενικά συσκευασμένα τρόφιμα. Επίσης, σαπούνια, σαμπουάν, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, χαρτιά υγείας, πάνες, κτλ.

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου, συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή, τόσο προσφέροντας η ίδια προϊόντα, όσο και λειτουργώντας ως σημείο συγκέντρωσης προϊόντων.
Η συγκέντρωση των προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 9/6, 12:00-14:30, στο χώρο που γίνεται τοανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι βιβλίου της Συνέλευσης, έξω από το εμπορικό κέντρο στην Περικλέους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

1 σχόλιο:

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου είπε...

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, για τη συλλογή προϊόντων για το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Λαύριο.
Η ανταπόκριση ήταν πολλή μεγάλη, παρ' όλο που το χρονικό διάστημα για τη συλλογή των προϊόντων ήταν σύντομο, και καταφέραμε να συλλέξουμε πολλά προϊόντα τα οποία και παραδώσαμε το Σάββατο 9/6, σε επιτροπή των προσφύγων στο κέντρο.
Η επιτροπή τα κατέγραψε όλα και στη συνέχεια τα μοίρασε στις οικογένειες ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε μίας.
Το χαμόγελο των παιδιών ήταν για όλους μας το επιθυμητό αυτής της κίνησής μας.
Καθίσαμε με τους κατοίκους του κέντρου περίπου για μία ώρα και συζητήσαμε για τα προβλήματά τους, τα όνειρα τους και για τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να τους φανούμε χρήσιμοι.

Νέα συλλογή προϊόντων αλλά και ρούχων (μας ενημέρωσαν πως έχουν ανάγκη κυρίως από παιδικά και γυναικεία ρούχα και εσώρουχα) θα γίνει το Σάββατο 16/6 και το Σάββατο 23/6, στο ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι βιβλίου της συνέλευσής μας, από 12:00-14:30, στο εμπορικό κέντρο στην Περικλέους.

Είμαστε σίγουροι πως όλοι μας θα αποδείξουμε και πάλι έμπρακτα την αλληλεγγύη μας!