Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Κείμενο προς τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ

Το κείμενο μοιράστηκε χτες 9/2/2012, στους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ.

Μετά το καλοκαίρι σε όλες τις απεργίες και τις διαδηλώσεις η διοίκηση της εταιρίας με εντολή της αστυνομίας κλείνει τις στάσεις κοντά στις συγκεντρώσεις. “Ευαγγελισμός”, “Σύνταγμα”, “Μοναστηράκι”, “Προπύλαια”.

Ο στόχος είναι σαφής: Να δυσκολέψει την πρόσβαση των διαδηλωτών στις συγκεντρώσεις. Να κάνει πιο εύκολο το έργο των συλλήψεων μετά τη διάλυσή τους. Να μην μπορεί να λειτουργήσει σταθμός πρώτων βοηθειών, όπως το καλοκαίρι στο Σύνταγμα. Τότε που η αστυνομία είχε εξαπολύσει χημικό πόλεμο ρίχνοντας -επίσημα- 2.860 δακρυγόνα. Να μην υπάρχει καταφύγιο από τις δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ. Να μην υπάρχει σημείο ανασυγκρότησης των διαδηλωτών και αντεπίθεσής τους.

Ο στόχος είναι σαφής: Να μας φοβήσουν. Να επιβάλλουν τάξη στρατώνας, ασφάλεια φυλακής, ησυχία νεκροταφείου για να περάσουν τα μέτρα.  Να πουλήσουν την κρατική περιουσία και τις υποδομές, να δουλεύουμε για ψίχουλα στις επιχειρήσεις τους, τις βομηχανίες τους, τα πλοία τους. Να επιβάλλουν την εξαθλίωσή μας, για να κερδίσει το κεφάλαιο. Ντόπιο και ξένο.

Θα τους επιτρέψουμε να μας συνθλίψουν; Θα συνεχίσουμε να μένουμε απαθείς;

Αφού δεν μας σέβονται, θα μας φοβηθούν. Όλοι στις συγκεντρώσεις-τις απεργίες-τις καταλήψεις.
Όλοι οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ ανοιχτοί. Ειδικά το “Σύνταγμα”. Στο χέρι των εργαζόμενων και των αλληλέγγυων να το επιβάλλουν.

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού Παπάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: