Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ 1/10/11


ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ 1/10/11


Ελπιδοφόρα, από άποψη κόσμου, η συνέλευση της 1/10, πραγματεύτηκε 3 θέματα:
  1. Ενημερώσεις για πραγματοποιηθείσες δράσεις της συνέλευσης
  2. Παρέμβαση επιτροπής από το ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ Λύκειο Χολαργού
  3. Ιεράρχηση δράσεων

1. Συνδημότες που παρευρέθησαν μας ενημέρωσαν:
-  για το χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Δεν πήγε ιδιαίτερα καλά, μάλλον λόγω θέσης. Αποφασίστηκε το επόμενο παζάρι να γίνει μπροστά από το εμπορικό, έστω στο πεζοδρόμιο.
- για τη δράση στην ΔΟΥ Χολαργού. Επισημάνθηκε ότι σε κάποιους «έπιασε τόπο».
- για τη συμμετοχή της συνέλευσης στη συνέλευση του Χαλανδρίου. Έχει υπάρξει συνεννόηση για κοινή συνέλευση του Χαλανδρίου και του Χολαργού – Παπάγου στις 19:00 την 5/10/11. Το ίδιο θα προταθεί και στη συνέλευση της Αγίας Παρασκευής, αναμένεται απάντηση.

2. Επιτροπή μαθητών από το από 30/9/11 κατειλημμένο 1ο Λύκειο Χολαργού (κατόπιν πλειοψηφικής ψηφοφορίας), έλαβε το λόγο και παρουσίασε τις θέσεις των μαθητών.  Αναγνώσθηκε κείμενο των μαθητών το οποίο και έχουμε ζητήσει, θα μας αποσταλεί και θα αναρτηθεί.
Έγινε ενημέρωση για βελτιωτικές οικοδομικές εργασίες που έχουν κάνει οι μαθητές στο σχολείο, τις οποίες και έχουν αναρτήσει γραπτώς εξώ από την κατάληψη. Στηλίτευσαν με αρκετά καυστικό τρόπο το σύλλογο των καθηγητών, ενώ ανέδειξαν την αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών τώρα που η παιδεία ιδιωτικοποιείται και οι ευκαιρίες δεν είναι ίσες για όλους τους μαθητές. Η συνέλευση παρενέβη με ερωτήσεις για να ενημερωθεί για την κατάσταση και ανακοίνωσε το ψήφισμά της για έμπρακτη στήριξη της κατάληψης. Μάλιστα, προτάθηκε η κοινή αντίσταση των σχολείων του δήμου μας Οι μαθητές τόνισαν την αποφασιστικότητά τους και ενημέρωσαν ότι από 3/10/11 ξεκινάει πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία – αντίσταση. Τα βασικότερα από τα αιτήματα που προέβαλαν:
- Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, όχι παραπαιδεία
- Αξιολόγηση των καθηγητών
- Όχι στην εφαρμογή του νέου συστήματος
- Όχι στο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ
- Όχι στο ποινολόγιο, όχι στη στρατιωτικοποίηση του σχολείου
- Δουλειά για όλους και όχι ανεργία

3.  Αποφασίστηκαν:
- Παρέμβαση στο Γεννηματάς το πρώτο Σάββατο που έχει εφημερία. Ομάδα τριών συνδημοτών ανέλαβε τη σύνταξη κειμένου – προκήρυξης.
- Παρέμβαση στο ενεχυροδανειστήριο το Σάββατο 8/10/11 στις 12:00
- Δημιουργία αφίσας και τρικακίου για στήριξη της κατάληψης. Το έφτιαξε συνδημότης και ψηφίστηκε η εκτύπωσή του, διανομή και αφισοκόλλησή του.
- Εκτύπωση, διανομή και αφισοκόλληση του πολύπλευρου, περιεκτικού και σύντομου κειμένου που συνέταξε συνδημότης ενάντια σε όλα αυτά που διαφεντεύουν τις ζωές μας.

Σημείωση: Το απόγευμα της 6/10/11 έχει Δημοτικό Συμβούλιο. ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ να στηρίξουμε την απαίτηση χώρου από το Δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: