Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κυριάρχησαν τα εξής θέματα:

1. Διοργάνωση 2 χαριστικών παζαριών στις 16/9/11 & 17/9/11
2. Απολογισμός της παρέμβασης στους αγιασμούς στα σχολεία – Νέες δράσεις
3. Φιλοσοφικές συζητήσεις – αναζητήσεις – προτάσεις
 

1.
Μετά από αρκετή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, η συνέλευση ψήφισε την παρέμβαση με χαριστικό παζάρι στη λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων την 16/9/11 στις 16:00 και στην Περικλέους έξω από το παρκάκι την 17/9/11 στις 11:00. Συνδημότες ανέλαβαν τόσο την πραγματοποίηση της δράσης με φυσική παρουσία, όσο και την προμήθεια των αντικειμένων που θα χαριστούν αλλά και του απαραίτητου εξοπλισμού (πάγκος, πανό, σφραγίδα της λαϊκής συνέλευσης που θα μπεί σε όλα τα προς χάρισμα αντικείμενα)
2.
Έγινε ενημέρωση από τους συνδημότες για τον απολογισμό της παρέμβασης
στους αγιασμούς των σχολείων, τις αντιδράσεις των γονέων και των μαθητών, και εκφράστηκε προβληματισμός για τα αποτελέσματά της. Η συνέλευση ενημερώθηκε από συνδημότη για την κίνηση του εμπορικού συλλόγου στη ΔΟΥ Χολαργού ενάντια στο φόρο επιτηδεύματος και τον κεφαλικό φόρο, τις αντιδράσεις των υπαλλήλων και των πολιτών. Προτάθηκαν νέες δράσεις σε σχέση με θέματα «δεν πληρώνω» φόρους, τέλη, λογαριασμούς κ.λπ. αλλά δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο ψήφισμα.
3.
Μία αύρα απογοήτευσης, μαυρίλας με συμπτώματα μανιοκατάθλιψης πλανιόταν πάνω από τη συνέλευση από τα πρώτα λεπτά. Σε αρκετές στιγμές υπήρξαν παρεμβάσεις συνδημοτών που εξέφραζαν προβληματισμούς όσον αφορά τη δυσκολία μαζικοποίησης του κινήματος και τους τρόπους αντίστασης στη λαίλαπα των εγκληματιών. Στηλιτεύθηκε ο μικροαστισμός και η ατομικότητα, ενώ έγιναν τοποθετήσεις για νέες μορφές κοινωνικής οργάνωσης με παραδείγματα όπως η κατάληψη των βάσκων Kukutza, ανταλλακτικές κοινωνίες, λαϊκές κουζίνες κ.λπ. Έγιναν προσπάθειες να βρεθεί το στρατηγικό σχέδιο της συνέλευσης και πως αυτό θα έχει αποτελέσματα. Τέθηκε θέμα ανατροπής της κυβέρνησης με όλα τα μέσα. Ο τρόπος της επαφής με τον κόσμο απασχόλησε τη συνέλευση για άλλη μια φορά. Κάποιοι εκ των συνδημοτών ανέλαβαν τις κατάλληλες τονοτικές ενέσεις και η συνέλευση έληξε σε κλίμα ευχάριστο και μαχητικό.

Σημείωση: Τονίσθηκε η σημαντικότητα της συλλογής υπογραφών έως 17/9/11 (Σάββατο στη συνέλευση) για απάιτηση χώρου από το δήμο και συνελέγησαν υπογραφές επί τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: