Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

To κείμενο αυτό ψηφίστηκε την Κυριακή, 17 Ιουλίου. Σημασία έχει ότι η συνέλευση του Συντάγματος καλεί τις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών να συμμετέχουν μαζικά στη συνέλευση του Συντάγματος κάθε Κυριακή.

«Οι Λ.Σ. για το καλοκαίρι θα γίνονται 2 φορές τη βδομάδα .Κάθε α) Τετάρτη και β) Κυριακή .
Την Τετάρτη η συνέλευση έχει απολογιστικό χαρακτήρα των Ομάδων και αποφασίζει μόνο για την οργάνωση δράσεων & ημερίδων διαβούλευσης, καλλιτεχνικών δρώμενων και διαδικασίας -αν τεθεί- χωρίς όμως
ν' αλλάξει τον χαρακτήρα που έχουμε κατακτήσει και ψηφίσει. (απαραίτητη η παρουσία όλων των ομάδων). Την Κυριακή η συνέλευση έχει αποφασιστικό χαρακτήρα & γίνεται με συμμετοχή των Λ.Σ των γειτονιών (εφόσον ο αριθμός συμμετεχόντων στο σώμα της Λ.Σ. κρίνεται επαρκής.
Οι υπόλοιπες μέρες: ελεύθερο βήμα διαβούλευσης,  ημερίδες από τις θεματικές συνελεύσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα (να βγαίνει το πρόγραμμα αν είναι δυνατόν μια εβδομάδα πριν) .
Επίσης, τις κενές μέρες μπορεί να γίνεται διαβούλευση και Λ.Σ. για αποφάσεις δράσεων, που δεσμεύουν όσους συμμετέχουν  για την υλοποίησή τους με αυτογνωσία κα αυτορρύθμιση για τη δυνατότητα της λήψης των αποφάσεων αυτών με βάση τη μαζικότητά τους. Αυτές δεν μπορούν να  αποφασίζουν  εξ ονόματος της Λ.Σ. της πλατείας Συντάγματος. Για αυτές τις συνελεύσεις δεν κρατιούνται πλέον πρακτικά. 
Οι αποφάσεις των Λ.Σ. του καλοκαιριού δεν μπορούν να ανατρέπουν πολιτικές αποφάσεις προηγούμενων συνελεύσεων.
Η θεματολογία για τη Λ.Σ. της Κυριακής κατατίθεται κάθε μέρα 6 -8 μ.μ. στη γραμματεία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: