Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μην ανησυχείτε! Δεν θα εκδηλωθεί κανένα πραξικόπημα... Έχει αρχίσει να πραγματοποιείται ήδη…


Μην ανησυχείτε! Δεν θα εκδηλωθεί κανένα πραξικόπημα.

Έχει αρχίσει να πραγματοποιείται ήδη…

Το καθεστώς για να απαντήσει στη δομική καπιταλιστική κρίση, για να περάσει τα νέα μέτρα, για να επιβάλλει εργασιακές συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, για να επιβάλλει εξαθλίωση που θυμίζει τα κάτεργα της Βουλγαρίας και της Κίνας, οπλίζεται. Η ναζιστική κυβέρνηση αναβαθμίζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς ταχύτατα και με σχέδιο. Για να "πείσει" όσους δεν πείθουν ο ΣΚΑΙ, η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΕΒ, η Τρόικα.

Με κάποια ενδεικτικά παραδείγματα (λείπουν σίγουρα πολλά) των τελευταίων μηνών, προσπαθούμε να σκιαγραφήσουμε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί σιγά-σιγά εδώ και καιρό. Όχι για να αποδείξουμε αυτό που επιβεβαιώνει η ίδια μας η ζωή, αλλά για να κάνουμε το αίσχος ακόμα πιο επαίσχυντο, δημοσιοποιώντας το.

Από τις 4 Αυγούστου (!) συνεχίζεται το κρατικό/ρατσιστικό πογκρόμ με τη χυδαία ονομασία "Ξένιος Ζεύς", σε όλη την Ελλάδα και η μεταφορά των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Σφοδρές πολύωρες συγκρούσεις κατοίκων στη Βόρεια Χαλκιδική ενάντια στη λειτουργία μεταλλείων στην ορεινή τοποθεσία «Σκουριές». Η αστυνομία, για να αναχαιτίσει τη λαϊκή οργή, απαντάει με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Συλλήψεις και πολλοί τραυματίες, ένας από τους οποίους υπέστη ρήξη σπλήνας και αφαίρεσή της μετά από εγχείρηση.

Τα ΜΑΤ εισβάλλουν στην κατάληψη της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, στην Κατάληψη "Δέλτα" στη Θεσσαλονίκη, σε κατειλημμένο αυτόνομο κοινωνικό χώρο στη Βέροια.
Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτές της αντιφασιστικής μοτοπορείας/περιπολίας. Τους παραπέμπουν στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες, ενώ στην Ασφάλεια τους βασανίζουν. Τα ΜΜΕ το αποκρύβουν επιμελώς, μέχρι να το κάνει πρωτοσέλιδο η Guardian. Για να μην προφυλακιστούν πρέπει να καταβάλλουν εγγυήσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Πριν τις διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εκατοντάδες -προαναγγελθείσες από τα ΜΜΕ- προληπτικές προσαγωγές. Οι προ-συγκεντρώσεις λαϊκών συνελεύσεων χτυπιούνται. Τα ΜΑΤ χρησιμοποιούν τους συλληφθέντες σαν "ανθρώπινες ασπίδες" απέναντι στις αντεπιθέσεις των διαδηλωτών. Όσοι συλλαμβάνονται, παραπέμπονται με κακουργήματα, ενώ η αστυνομία (που φοράει πια εμφανώς φασιστικά σήματα) τους διαπομπεύει δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τους. Το Ισραήλ χάρισε 3 καινούργιες αύρες στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πλέον στις απεργίες κατεβαίνουν τέσσερις.

Ετοιμάζεται νομικό πλαίσιο που θα απαγορεύει τις διαδηλώσεις, ενώ ετοιμάζεται αναβάθμιση του "κουκουλoνόμου". Μέχρι τότε "απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας" οι συγκεντρώσεις σε εκτεταμένα κομμάτια της πόλης (επίσκεψη Μέρκελ).

Μετά την εισβολή στο Πεντάγωνο και τις συμπλοκές με τα ΜΑΤ απλήρωτων εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (με αποτέλεσμα περισσότερες από 100 συλλήψεις), έρχονται οι διμοιρίες της 71ης Ταξιαρχίας από το Κιλκίς, εκπαιδευμένες από το NATO στην καταστολή διαδηλώσεων, για να φυλάνε το Πεντάγωνο -προς το παρόν- από διαδηλωτές. 

Αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και ασφαλίτες από το ΑΤ Χολαργού εισβάλλουν στην κατάληψη του 1ου Λυκείου και σηκώνουν χέρι πάνω σε μαθητές, οι οποίοι με αποφασιστικότητα τους αποκρούουν. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής σε πλήρη εφαρμογή.

Η καταστολή δεν αφορά μόνο όσους την υφίστανται άμεσα. Αφορά τον καθένα. Η εγχώρια Τρόικα μας θέλει όλους τρομοκρατημένους και μόνους. Όνειρό της να αλληλοεξοντωνόμαστε και αυτή να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Όνειρό της να υπομένουμε τα πάντα σιωπηλοί κάτω από το φόβο της αστυνομίας, των ανακριτών, των φυλακών και των μπράβων της Χρυσής Αυγής. Ας μην της περάσει. Στην αδράνεια να αντιτάξουμε τη δράση. Στη μιζέρια την αξιοπρέπεια. Στην εξατομίκευση την αληθινή επικοινωνία και την αλληλεγγύη. Στην καταστολή την αυτο-οργάνωση, την αντίσταση, τη συλλογική δράση.

Αντίσταση στην κρατική καταστολή.           Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ.


Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού Παπάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: