Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πρακτικά ΑΛΣΧΠ 7/12/11

Η Ανοιχτή Λαική Συνέλευσή μας, ξεκίνησε με τις κάτωθι ενημερώσεις/τοποθετήσεις από συμμετέχοντες:

ENHMEΡΩΣΗ

- Η Οργάνωση «ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ» για την υποστήριξη κοινωνικά αποκλεισμένων παιδιών και οικογενειών, έχει σαν μόνο έσοδο για τη δράση της το ετήσιο παζάρι που διοργανώνεται και φέτος στις 10 Σάββατο & 11 Κυριακή Δεκεμβρίου, στο 87ο Διαπολιτισμικό σχολείο Αθηνών, επί της οδού Ορφέως 58-Γκάζι Σταθμός μετρό Κεραμεικός.
Αξίζει να τους ενισχύσουμε διότι παράγουν αξιόλογο έργο, αλλά και ότι διαθέτουν διακρίνεται για την ποιότητά του.
- Στο βιβλιοπωλείο «ΣΥΡΤΗ», αύριο Πέμπτη στις 8 μ.μ.γίνεται συζήτηση για το χαράτσι της ΔΕΗ. ΄Οποιος επιθυμεί, μπορεί να παρευρεθεί.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Επειδή τα άτομα που συμμετέχουμε επί μακρόν και τακτικά στη συνέλευσή μας έχουμε αναπτύξει μία οικειότητα που μας εξασφαλίζει μία αμεσότητα στην επικοινωνία μεταξύ μας, δημιουργείται για τα καινούργια άτομα που έρχονται, μία αμηχανία που πολλές φορές τα αποτρέπει να συνεχίσουν να παρίστανται.
Αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα, και να καθιερώσουμε να τα καλωσορίζουμε και θα μου επιτρέψετε να το προχωρήσω λίγο και να προτείνω:
      -     Σε κάθε συνέλευσή μας, να ρωτάμε εάν υπάρχουν καινούργια πρόσωπα,
-         Nα τους δίνουμε το λόγο, να μας λένε το όνομά τους, εάν μένουν Χολαργό ή Παπάγο και από πού μάθανε για εμάς.
-         Επίσης να τους ενθαρρύνουμε να μας λένε ελεύθερα τη γνώμη τους για κάθε τι που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να αναβαθμίσει την προσπάθεια που κάνουμε σαν ενεργοί πολίτες της περιοχής μας.
Με αυτό τον τρόπο, θα βγάζουμε και ορισμένα συμπεράσματα για τη διείσδυση που έχουμε στις γειτονιές μας.

ΘΕΜΑΤΑ

-         Το κείμενο για το ζήτημα παραχώρησης αίθουσας κατάλληλης από το Δήμο, εστάλει καθυστερημένα με αποτέλεσμα να  μη συζητηθεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.  
Το επόμενο Δ.Σ. θα γίνει πιθανά πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά για ευνόητους λόγους καιρικών συνθηκών, προτάθηκε να αναλάβει ομάδα της συνέλευσής μας να κάνει παράσταση πρωί στο Δημαρχείο προκειμένου να επισπευτεί η απόφαση.
-         Αναφορικά με τις επισκέψεις στις φυλακές ΘΗΒΩΝ (η κοινωνική λειτουργός αναμένει τον αριθμό των κουτών που συγκεντρώσαμε για να μας δώσει περαιτέρω οδηγίες) & ΑΥΛΩΝΑΣ, συμφωνήθηκε ενισχυμένη προσέλευση στο παζάρι μας του Σαββάτου στις 11,30 π.μ., προκειμένου να συγκεντρωθούν τα ρούχα σε ένα σημείο και εκεί να ξεχωριστούν και να συσκευαστούν για κάθε αποστολή.
Την ίδια μέρα και σε εύλογο χρόνο, θα μαζευτούν και τα πράγματα που έχουν μείνει στο Βαγγέλη.  

-         Η Ανοιχτή Λαική Συνέλευση Χαλανδρίου, μας καλεί για συμπαράσταση στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα κάνει στις 12 και 19.12 στις 10 π.μ. στις ΔΕΗ Χαλανδρίου και Κηφισιάς αντίστοιχα. Αποφασίστηκε να σταλεί ένα e-mail που θα τους ενημερώνουμε ότι έγινε η σχετική πληροφόρηση στη Συνέλευσή μας και όποιος μπορεί θα παραστεί.
-         Μετά τη συνέλευσή μας, θα υπάρξει συνεννόηση από διαθέσιμους για αφισοκόλληση και τρικάκια.
Επισημάνθηκε ότι  θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα, διότι η επιείκεια των μπάτσων δεν είναι δεδομένη όπως εξελίσσονται οι συνθήκες.
-         Συμφωνήθηκε να εστιάζουμε σε λιγότερους στόχους εντός των δυνατοτήτων μας και όταν είναι εγγυημένη κατά το μάλλον η μαζικότητα κάθε δράσης που θα αποφασίζουμε.
-         Προτάθηκε να φτιαχτεί ένα κείμενο/κάλεσμα, που να υποδηλώνει με σαφήνεια την ταυτότητά μας και τους στόχους μας σαν ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, να μην έχει ανάγκη αλλαγών και να μοιράζεται σταθερά σε δημόσιους χώρους, λαικές και γειτονιές.

Διατυπώθηκαν πολλοί προβληματισμοί σχετικά με την επιλογή βιώσιμου/κατάλληλου χώρου της συνέλευσής μας ανεξάρτητα εάν θα μας δοθεί ή όχι δημοτική αίθουσα.
-         Η κατάληψη, αποτελεί κοινωνική και πολιτική κίνηση, διαφαίνεται όμως ότι είμαστε ανέτοιμοι προς το παρόν τουλάχιστον και θα πρέπει να παραμείνει σαν ενδεχόμενο, που όμως θα αντιμετωπιστεί με ωριμότητα, τον κατάλληλο χρόνο, στο κατάλληλο μέρος από τους προετοιμασμένους καλά και επαρκείς από πλευράς αριθμού ανθρώπους.
-         Η ενοικίαση χώρου παρά τις αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν, συζητιέται σοβαρότερα, αλλά χρειάζεται περισσότερη και ρεαλιστικότερη ενασχόληση καθώς μπορεί να συνδυαστεί και με
χρήση κοινωνικής επιχείρησης σε στυλ ΣΠΟΡΟΥ κ.ά.
-         Αναφέρθηκε να εξεταστεί και η περίπτωση του χώρου της καφετέριας στο πάρκο που δε λειτουργεί το χειμώνα, παρόλο που μάλλον καλύπτεται πλήρως σαν αποθήκη του ενοικιαστή.     
Από την εξέλιξη της συζήτησης, το συμπέρασμα είναι ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο ενόψει και των χειρότερων που θα μας έλθουν και πρέπει να μας βρούν μαζί και αλληλέγγυους.
Οι δημιουργικές δράσεις που θα δίνουν απαντήσεις και στα κοινωνικά προβλήματα που αυξάνονται όπως η ανεργία, παιδεία, στέγαση και όχι μόνο, είναι  αυτές που θα μας κάνουν πιο ελκυστικούς.  

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

-         Μεγαλύτερη ανάλυση για τον τόπο και χρόνο των συγκεντρώσεών μας.
-         Επιλογή ομάδας πίεσης προς το Δήμαρχο, για παραχώρηση δημοτικού χώρου.
-         Δράση ομάδας μας ανεργίας σχετικά με την «τράπεζα χρόνου».
-         Συζήτηση για την παραχώρηση/συνδιαχείρηση του κτήματος στην Παλλήνη που ανέφερε ο Πατρινός.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: