Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ


Είναι πλέον γνωστή η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος μετά την υπογραφή του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης που ακολούθησε, το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό του νόμο. Έχει πολύ απλά καταργηθεί το σύνταγμα, ενώ την διοίκηση της χώρας έχουν αναλάβει οι τραπεζίτες (βλ. τρόικα) και οι εγχώριοι και ξένοι μεγαλοεπιχειρηματίες (βλ. λέσχες, κλίκες κλπ). Το πολιτικό σύστημα έχει αναλάβει την υποχρέωση να διαμεσολαβεί τις αποφάσεις τους, με αποτέλεσμα να καταβαραθρωθούν οι κατακτήσεις του λαού εδώ και 100 χρόνια, να φτωχαίνουμε όλο και περισσότερο, οι άνεργοι να πληθαίνουν φτάνοντας το ποσοστό 18% επίσημα, 25% ανεπίσημα, να διαλύεται το κοινωνικό κράτος, η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία, να κλείνουν μαγαζιά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ανοίγουν ενεχυροδανειστήρια, δηλ. σύγχρονοι μαυραγορίτες, (αλήθεια γνωρίζει κανείς πως υπάρχει και ένα τέτοιο στο Χολαργό με την επωνυμία Ενεχειροδανειστήριο Χολαργού;). Φτάσαμε ακόμη στο σημείο να έχουμε τους πρώτους νεκρούς μέσα από την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών, αφού μας έσπειραν απλόχερα το φόβο και την κατάθλιψη. Ένας μάλιστα γιατρός αποκάλυψε πως απ’ όποια χώρα έχει περάσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο μέσος όρος ζωής μειώνεται κατά 10 χρόνια. Ευχαριστούμε «σωτήρες» μας…


Το φασιστικό πρόταγμα της δοσίλογης, έκπτωτης και χωρίς καμία λαϊκή στήριξη κυβέρνησης είναι, πως μαζί τα φάγαμε, το χρέος μαζί το δημιουργήσαμε, πρέπει λοιπόν να παραιτηθούμε από τα αγαθά που με τόσο κόπο αποκτήσαμε για να το αποπληρώσουμε. Μάλιστα για να πεισθούμε, προέβησαν σε πολλαπλές απόπειρες δολοφονίας εναντίον μας, με μπροστάρηδες τις λυσσασμένες ορδές των άκρως επικίνδυνων και ψυχανώμαλων ένστολων αληταράδων…. (ευχαριστούμε υπουργέ βίας και καταστολής…).Ποιό όμως είναι το χρέος; Πώς δημιουργήθηκε; Σε ποιούς ακριβώς χρωστάμε;Ο καπιταλισμός (το σύστημα των κρίσεων και των ανισοτήτων – γιατί αυτή είναι η πεμπτουσία του) περνάει μια ακόμη δομική κρίση. Η πολιτική, σ’ όλο τον κόσμο, έχει ενσωματωθεί πλήρως στα κερδοσκοπικά παιχνίδια που επιβάλλει το διεθνές νεοφιλελεύθερο κατεστημένο. Η οικονομική επιστήμη μεταλλάχθηκε σε «επιστήμη της απάτης, του τζόγου και της ρεμούλας».Τις φούσκες που δημιούργησαν καλούνται να τις πληρώσουν οι λαοί, με ότι αυτό συνεπάγεται: φτώχεια, δυστυχία, απαξίωση των στοιχειωδών κανόνων ζωής, θάνατος. Η καλλιέργεια κλίματος τρόμου σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας , η εσωστρέφεια και η μη ενασχόληση με τα κοινά, η μετατροπή των ανθρώπων σε ρομπότ παραγωγής πλούτου προς όφελος της δράκας των βιαστών, απατεώνων, δολοφόνων, ληστών της ευτυχίας, αποτελούν τον πρωταρχικό τους στόχο. Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν με το χρέος, αραδιάζοντας ασύστολα ψέματα καθημερινά, έχοντας εγκαταστήσει μια «δημοκρατική χούντα» όπως είπε κάποιος πολύ εύστοχα. «Βομβαρδίζουν» καθημερινά και τα τελευταία αποθέματα λογικής που διαθέτουμε. Διαστρεβλώνουν τη σκέψη μας και την ηθική μας και μετατρέπουν τις επερχόμενες γενιές σε αμόρφωτα μορφώματα, δούλους του ανούσιου όσο και βδελυρού lifetyle. Ας είναι καλά τα μέσα μαζικής εξαπάτησης…Η τρομοκρατία λοιπόν, δεν θα περάσει. Ολοένα και περισσότερα κινήματα αναπτύσσονται παγκοσμίως, με στόχο να καταρρίψουν το διεθνές και τοπικό κατεστημένο. Άνθρωποι, πολίτες του κόσμου, θέλουν να ξαναπάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να αποκαταστήσουν την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, τον αλληλοσεβασμό, τη δικαιοσύνη, τους μηχανισμούς ελέγχου κάθε πολιτικής πράξης, την ανυπακοή και την αντίσταση στις αντισυνταγματικές και παράλογες εντολές του καθεστώτος. Γιατί με τη ζωή δεν μπορεί να τα βάλλει κανένας… Αυτές τις αρχές πρεσβεύουμε, αυτές θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά δεν μπορούμε πια να κάνουμε πίσω, μέχρι την στιγμή που θα ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Ή σκλάβοι, ή ελεύθεροι….. Εμείς πάντως διαλέξαμε! 


 Κι’ αυτά που μας χρωστούν π.χ. οι Γερμανοί γιατί δεν τα διεκδικούμε; Από τη στιγμή που ενώθηκαν οι Γερμανίες έχουμε χρέος να ζητήσουμε πίσω τα κλεμμένα, τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, αυτό μας επιβάλει τουλάχιστον το διεθνές δίκαιο. Άλλωστε εμείς, οι πολίτες της Ευρώπης χρεωθήκαμε το λογαριασμό της ενοποίησης των Γερμανιών. Αντί γι’ αυτό συμπεριφερόμαστε σαν υποτελείς, αποδεχόμενοι την κατάργηση του συντάγματός μας, λέγοντας ναι σε κάθε εντολή και ουσιαστικά εκτελούμε τα καθήκοντα που μας επιβάλλει η κρυφή σύμβαση έργου των μνημονιακών κομμάτων με τους δανειστές μας. Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν επιτρέπει στα ανδρείκελα να διαφεντεύουν τη ζωή του….

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: