Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ !


 Στη συνέλευση της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου, συζητήσαμε το θέμα της ανεύρεσης χώρου, όπου θα πραγματοποιούμε τις συνελεύσεις μας το χειμώνα. Καταρχήν, αποφασίσαμε να το θέσουμε ως αίτημα στο Δήμο, καταθέτοντας στο Δημαρχείο κείμενο υπογεγραμμένο από όσους περισσότερους κατοίκους. Με αυτόν τον τρόπο ίσως καταφέρουμε  να τεθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα είναι απαραίτητο να παρευρεθούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε, για να ασκήσουμε πίεση.
    Σε περίπτωση άρνησης του Δήμου, προτάθηκαν τα εξής ως επόμενα βήματα:
 α) να μισθωθεί χώρος με χαμηλό ενοίκιο
 β) να εξασφαλίσουμε και να οργανώσουμε κάποιον μη χρησιμοποιούμενο χώρο,
    κατά προτίμηση σε συνεννόηση με κάποιον ιδιοκτήτη (έγιναν μάλιστα και 
   σχετικές προτάσεις).
   Στόχος της συνέλευσης είναι να βρει έναν μόνιμο χώρο, που να λειτουργεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο (ως βιβλιοθήκη, αρχείο, πολιτιστικό κέντρο, χώρος ανταλλαγής κλπ)
       
    Επίσης, αποφασίσαμε να συντάξουμε ένα σύντομο κειμενάκι για να διανεμηθεί στα σχολεία της περιοχής την ημέρα του αγιασμού (12 Σεπτεμβρίου), το οποίο συν τοις άλλοις θα καλεί γονείς και μαθητές να συμμετέχουν στη συνέλευση και συγκεκριμένα σε σχεδιαζόμενη ημέρα συζήτησης για την παιδεία.
    Τέλος, έγιναν και οι εξής προτάσεις:
  α) να δημιουργηθεί λίστα ανέργων της περιοχής, μέσω της οποίας θα γίνεται ανταλλαγή υπηρεσιών με χαμηλότερο αντίτιμο 
  β) να γίνεται συγκέντρωση αντικειμένων που κάποιοι δε χρειάζονται και διανομή τους σε λαϊκές κλπ 
  γ) να οργανωθεί μία εκδήλωση με στόχο το κάλεσμα σε συμμετοχή στη συνέλευση, με μεζέδες, μουσική κλπ

Η επόμενη συνέλευση θα γίνει την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 στο Δημαρχείο (λόγω του καλέσματος του Συντάγματος το Σάββατο για τη ΔΕΘ), όπου θα γίνει η τελική συγκέντρωση των υπογραφών για το θέμα της αίθουσας. Ακόμη, τη μέρα αυτή θα εγκρίνουμε και το κείμενο που θα διανεμηθεί στα σχολεία (το έχει αναλάβει μια ομάδα), γι αυτό καλό θα ήταν να έχουμε και κάποιες προτάσεις σχετικά. Τέλος, θα αποφασίσουμε αν θα οργανωθεί συζήτηση για την παιδεία. 
Επομένως, η παρουσία μας την Παρασκευή είναι απαραίτητη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: