Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ – ΠΑΠΑΓΟΥ 28/9/11

Παρ’ όλο το κρύο, η συνέλευση ήταν ιδιαίτερα ζεστή με πολλή όρεξη για δράση. Χωρίστηκε σε τρεις ενότητες:
  1. Ενημερώσεις για δράσεις του κινήματος και επερχόμενες ψηφισθείσες δράσεις
  2. Γενικότερη συζήτηση για τους τρόπους αντίστασης
  3. Κατάθεση προτάσεων και ψήφισή τους
1. Συνδημότες που παρευρέθησαν μας ενημέρωσαν για την πορεία των λαϊκών συνελεύσεων της πλατείας Συντάγματος και των συγκεντρώσεων αντίστασης και ανυπακοής του συνολικότερου κινήματος, στις οποίες παρευρέθησαν. Επίσης ενημερώθηκε η συνέλευση για την προετοιμασία της δράσης της Παρασκευής 30/9/11 με παρέμβαση στην Εφορία Χολαργού ενάντια στα χαράτσια. Ο κόσμος θα προσυγκεντρωθεί στο Δημαρχείο στις 08:00. Συνδημότης ανέλαβε την κατασκευή πανό και αρκετοί ξεχύθηκαν νυχτιάτικα για μοίρασμα καλεσμάτων.
2. Έγινε συζήτηση για το αν θα πρέπει να πληρώσουμε μέρος των χαρατσιών ή όχι, για ανατροπή της κυβέρνησης παντιοτρόπως, για την ανέχεια του κόσμουtv, και πουθενά αλλού».
 και την αδυναμία της κυβέρνησης για εφαρμογή των ληστρικών νόμων. Τονίσθηκε ότι «χειρότερα δεν γίνεται, οπότε ας φύγουν αυτοί και βλέπουμε», ότι «δεν μπορούμε να δίνουμε τα κλειδιά της ζωής μας σε απατεώνες», ότι «υπάρχουν μόνο στην
3.  α) Προτάσεις που υπερψηφίσθηκαν
- Παρέμβαση στα δύο νοσοκομεία της περιοχής μας Γεννηματάς & Σωτηρία, επαφή με τα συνδικάτα των γιατρών, «άνοιγμα των ταμείων» για τους ασθενείς.
- Προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ (ενδεικτικά: Δόγμα του σοκ, Οι λαχειοπώλεις του ουρανού, Κρατική τρομοκρατία, μια συζήτηση με τον Κώστα Παπαδάκη)
- Ψήφισμα αλληλεγγύης στη Μαρίνα Δημητριάδου (αυγούλιασμα Όθωνα), το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί.
- Περιφορά με ντουντούκες και ευφάνταστα συνθήματα για μαζικοποίηση του κινήματος.
- Συνελεύσεις σε εμπορικά κέντρα, εισόδους πολυκατοικιών.
- Καταγραφή ανέργων, παρέμβαση στο Δήμο για το θέμα, δημιουργία ομάδας εργασίας.
- Ανταλλακτική οικονομία, εύρεση παραγωγών που ψάχνουν καταναλωτές (ΑΓΡΟΝΑΥΤΕΣ), οργάνωση του δικτύου ανταλλαγών, δημιουργία ιστοσελίδας αλληλεγγύης για ανταλλαγή χρόνου, ειδών, αγαθών και υπηρεσιών, car pooling (δεν ξέρω πως γράφεται). Αναφέρθηκαν παραδείγματα αυτοδιαχειριζόμενων κοινοτήτων που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο.
- Πορεία προπαγανδιστική της απεργίας της 19/10/11, με αφισοκόλληση, τρικάκια. Συνεννόηση με τις λαϊκές συνελεύσεις των όμορων δήμων, στις οποίες ήδη εστάλησαν συνδημότες για την ενδυνάμωση της αντίστασης και της ανυπακοής.
- Συνεννόηση με τα Λύκεια για στήριξη των καταλήψεων.
- Παρέμβαση – κατάληψη ολιγόωρη του Δημαρχείου.
- Παρέμβαση στα ενεχυροδανειστήρια.
β) Προτάσεις που χρήζουν διεξοδικότερης ανάλυσης – συζήτησης
- Συγκρότηση επιτροπής όλων των λαϊκών συνελεύσεων, προκειμένου να τεθούν τα κόμματα της αριστεράς προ των ευθυνών τους.
- Άμεση κατάληψη χώρου – στρατηγείου της συνέλευσης (ετέθη εντόνως και πολλάκις).
- Δημιουργία πολιτικοκοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης για να σπάσει ο φόβος, καμία συναλλαγή με δήμους και τοπικούς άρχοντες, συγκρότηση blog όλων των λαϊκών συνελεύσεων που να αναφέρονται οι δράσεις του κινήματος.

Σημείωση: Συμφωνήθηκε στη συνέλευση του Σαββάτου 1/10/11 στις 19:00 να γίνει ιεράρχηση των δράσεων και να αναζητηθεί ο τρόπος επίτευξής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: