Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ 22ΧΡΟΝΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

Σήμερα Πέμπτη, 14-7-11, μέλη της λαϊκής συνέλευσης Χολαργού -Παπάγου συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" σε ένδειξη συμπαράστασης στον 22χρονο Χ.Κ.. ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας. Τα μέλη της συνέλευσης συναντήθηκαν με το νεαρό τραυματία,  μοίρασαν και τοιχοκόλλησαν το παρακάτω κείμενο και παρέμειναν μέχρι την άφιξη της ανακρίτριας. Τελικά ο Χ.Κ. κρίθηκε προφυλακιστέος, ύστερα από αμφισβητούμενης νομιμότητας διαδικασίες. 

       Στη βαρβαρότητα απαντάμε με αλληλεγγύη

     Ξημερώματα Σαββάτου 9/07, Εξάρχεια. Ένα ακόμα «μεμονωμένο» περιστατικό αστυνομικής βίας: Ο Χ.Κ, 22 χρονών, αποχωρώντας από συναυλία οικονομικής ενίσχυσης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες των απεργιακών κινητοποιήσεων της 28ης και 29ης Ιούνη, δέχτηκε άγρια επίθεση από τους ένστολους "φρουρούς της δημοκρατίας". Κάταγμα στο κρανίο, στα χέρια,
 την πλάτη και τα πόδια, καθώς και βλάβη στα νεφρά του ήταν μερικές από τις τακτικές της Προστασίας του Πολίτη. Ο Χ.Κ. όχι μόνο δεν έτυχε άμεσης περίθαλψης, όπως επέβαλλε η κατάσταση του, αλλά κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου εν είδει «ιδιαιτέρας περιποίησης» οι βασανιστές τον περιέχυναν με φωτιστικό οινόπνευμα. Αντιμετωπίζει κατηγορίες πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, με ενδεχόμενη την προφυλάκισή του.                                                                                          
     Καταγγέλλουμε τα όργανα της τάξης που συστηματικά βιαιοπραγούν και κατασκευάζουν αβάσιμα κατηγορητήρια. Στηλιτεύουμε τη στάση του εισαγγελέα που δεν είδε καμία παρέκκλιση από την αστική νομιμότητα στη θέα ενός αιμόφυρτου και βάναυσα κακοποιημένου ανθρώπου. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που ολισθαίνει σταθερά σε ολοκληρωτικές πρακτικές. Στην Ελλάδα των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου, η μόνη απάντηση του κράτους απέναντι στην κοινωνική οργή και την κοινωνική αλληλεγγύη είναι η βαρβαρότητα. Απαιτούμε η δικαστική εξουσία να υπηρετήσει το ρόλο της ως ανεξάρτητη αρχή και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που αναλογούν.

 Άμεση απόσυρση των κατηγοριών που βαραίνουν τον Χ.Κ.
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες του απεργιακού διημέρου.                                                                                             
                                                                        
                                                                Λαϊκή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: